16.1.2019 KRANJSKA SIVKA V BANGLADEŠU

16.1.2019 – Kranjska sivka srečno prispela v Bangladeš

Tako v vsakdanjem življenju, kot v poslovnem svetu, vedno znova ugotavljamo, da se je vredno učiti od čebelic, saj nam dnevno sporočajo nauke kot so:

»Timsko delo prinaša sadove, skupaj lahko premikamo gore!«

»Trdo delo se izplača!«

»Marljivost in optimizem sta pot do uspeha!«

»Vsi za enega in eden za vse!«

»Če si podamo roke, lahko premostimo neštete ovire!«

Iz teh modrosti narave smo izhajali pri neverjetnem podvigu transporta čebeljih družin iz zime v poletje v manj kot dveh dneh za namen uspešnosti projekta Čebelarjenje v Bangladešu.

Dober timski duh ekipe Kmetijskega inštituta Slovenije s Slovensko čebelarsko akademijo, UL VF / Nacionalnega veterinarskega inštituta in priznanega slovenskega vzrejevalca matic je pritegnil še sodelovanje narave, ki je na dan ometanja zimskih čebel postregla z zavidljivim, sončno obarvanim popoldnevom s temperaturami 5°C nad lediščem. Tudi čebelice so sodelovale.

Ekipa uradnih veterinarjev UVHVVR in osebja na letališču Jože Pučnik je pripravila čebelice na transport, ki je potekal dva dni s prestopanjem v Istanbulu.

20 srečnih čebeljih družin je po zaslugi skrbnega čebelarja in dobro organizirane ekipe projektnega partnerstva v Bangladešu hitro opravilo s carino in se veselo naselilo v nov mobilni čebelnjak.

Ponos Slovenije, Kranjska Sivka, je spet dokazala svojo vrednost, prilagodljivost in neizmerno delavnost. Danes veselo leta po polju koriandra in se smeji neverjetnim vremenskim razmeram, ki ji v januarju ponujajo obilico naravne hrane in neizmerne možnosti razvoja.