Apifuture Symposium

APIFUTURE SYMPOSIUM 2018

POWERED BY MEDEX

ČEBELJI PRIDELKI: VARNOST, KAKOVOST IN UPORABA

VSE NAJBOLJŠE ČEBELA

Letošnje leto se bo zagotovo vpisalo v zgodovino čebelarstva; na pobudo Slovenije smo namreč prvič obeležili svetovni dan čebel. V počastitev 1. praznika čebel so v Medexu pripravili številne aktivnosti, vrhunec pa je bil Apifuture symposium 2018, 18. oktobra v hotelu Mons.  Slovenska čebelarska akademija je hvaležna za priložnost in povabilo na tako veličasten in pomemben dogodek, ki je  v ospredju postavil varnost in kakovost čebeljih pridelkov ter skrb za kontrolo izdelkov, katerih ključne sestavine so čebelji pridelki. Nekateri najpomembnejšimi domači in tuji strokovnjaki  so predstavili najnovejša dognanja s področja uporabe čebeljih pridelkov v medicini.

Dogodek sta v uvodnem nagovoru otvorila direktorica ga. Aleša Mižigoj in predsednik ČZS, g. Boštjan Noč. Gostiteljica dogodka je posebej pozdravila predstojnico SČA in akademiji podala nekaj vzpodbudnih. Na SČA smo zelo počaščeni, da smo lahko del veličastnega projekta  Čebelarjenje v Bangladešu v partnerstvu s tako perspektivnim in svetovno uveljavljenim podjetjem na področju čebeljih pridelkov kot je Medex. Zavedamo se, da nem bo skupaj zagotovo uspelo vpisati se v zgodovino izobraževanja države v razvoju in zagotovo bomo veliko prispevali k odpravi revščine.

Zaključek simpozija je bil namenjen podelitvi certifikatov za apiterapevte in predstavitvi njihovih zaključnih nalog.

Pomen dogodka za SČA je velika priložnost za nadaljnje povezave v skupno mrežo neizmerno bogatega znanja s področja čebelarstva vključno z apiterapevtskim prispevkom, ki je v tujini vzbudilo veliko zanimanje. Že letos novembra se obeta priložnost za usposabljanje v naziv APITERAPEVT 1, ki ga izvaja Čebelarska zveza društev Maribor.